אחת הבעיות האקוטיות בכל מבנה היא בעיית הרטיבות. זה קורה בקירות החיצוניים, בקירות הפנימיים ועל הגג. כאשר יש סימנים לרטיבות רצוי לטפל במוקד הבעיה מוקדם ככל האפשר, כדי לא להגיע לתקלה שהיא רחבה הרבה יותר.
מהי נזילה בקיר?
נזילה בקיר עלולה לנבוע משתי אפשרויות:
- פיצוץ או תקלה בצינור שממוקם מעבר לקיר
- נזילה של מים מהגג אשר חודרים לדירות שממוקמות מתחת לגג
איזה סימנים יש ואיך נזהה נזילה בקיר?
כאשר יש נזילה, אפשר לראות על הקיר סימנים של עובש, עם הזמן העובש הזה הופך לפטריות. קיימת חשיבות רבה לטפל בנושא זה באופן מידי כיוון שמדובר ברעלנים.
צירפנו לכם סרטון המסביר איך מזהים נזילה באמצעות מצלמה טרמית:
ממה נגרמת נזילה בקיר חיצוני?
נזילה בקיר חיצוני מתרחשת בכמה אפשרויות:
- סדקים עמוקים וסדקים שטוחים אשר נוצרו מפגעי מזג האוויר. בכל חורף התופעה מעמיקה ולכן חשוב לטפל בכך ולבצע איטום.
- איטום לקוי של הזכוכיות בחלונות אשר מאפשר חדירה של מים פנימה.
- איטום לקוי של מסגרות האלומיניום של החלונות והדלתות החיצוניות.
ממה נגרמת נזילה בקיר פנימי?
כדי להבין ממה נובעת הבעיה יש לקרוא לאינסטלטור מומחה אשר מפעיל בבית מכשיר תרמי לבדיקת מקור הרטיבות. הוא עובר על הקיר לכל אורכו עד שבמקום מסוים קיימת לחות רבה ולכן הצבע על הצג משתנה. המסקנה היא שזו הנקודה שבה יש נזילה של מים עקב צינור שיש בו חור ולכן חלק מהמים יוצאים החוצה ולא זורמים בתוואי של הצינור. או לחלופין אם הצנרת מורכבת מצינור ואביזר אינסטלציה כמו לדוגמה זווית 90 מעלות, קיימת סבירות שהאביזר התנתק מהצינור הראשי ולכן יש זליגת מים.
אופציה נוספת לגבי הגורם של נזילה מהקיר, אם צינורות האינסטלציה תקינים בודקים את הגג ורואים אם יש בו בעיית איטום, אשר בעקבותיה חודרים מים מעופשים מהגג פנימה.
במקרה הזה יש לבצע מוקדם ככל האפשר איטום של הגג או לחלופין תיקון של האיטום הקיים אם הוא בוצע לא מכבר ויש תקלה במעטפת האיטום.
השיטה המועדפת לגבי איטום הגג היא באמצעות יריעות ביטומניות. אם מדובר בגג שאין בו הרבה ציוד זוהי האופציה המומלצת. בשלב ראשון מבצעים ניקיון מאסיבי של המרזבים כדי שהם יפעלו כראוי, במידת הצורך מחליפים מרזב או מתקנים מקטע שהוא שבור או פגום. לאחר מכן מנקים באופן יסודי ביותר את הגג, שוטפים אותו ומאפשרים לו להתייבש.
רק לאחר מכן מניחים את היריעות הביטומניות זו לצד זו ומלחימים את השוליים כדי שהיריעות יהיו מהודקות זו לזו והן לא תאפשרנה חדירה של מים פנימה. איטום זה הוא מאסיבי ולכן מרב הסיכויים שבדרך זו פותרים את הבעיה.
אם מדובר בגג שהוא עמוס בציוד, מבצעים איטום באמצעות זפת חמה שגם היא מעניקה לגג איטום מוחלט.
איך ניתן לטפל בנזילה בקיר חיצוני?
כאשר קיימת נזילה בקיר חיצוני, המטרה היא לאטום באופן הרמטי את כל הסדקים, השטוחים, העמוקים וגם אלו שנמצאים בקומות המרתף. לאחר ביצוע האיטום ייהנו שוב הדיירים מקירות מבודדים ולא יסבלו מהקור העז בחורף ומהחום העצום בקיץ, כאשר הקירות אינם מבודדים.
בשלב ראשון אנשי המקצוע משפשפים את כל הקירות החיצוניים. לאחר מכן מורחים שכבה של חומר מקשר פריימר. השלב הבא הוא התזה או מילוי של חומר איטום לתוך כל הסדקים. בתום העבודה צובעים את הקיר מחדש בצבע איכותי שיש בתוכו חומרי איטום וכך יוצרים הגנה לשנים רבות.
אם במבנה יש מקלט או מרתף, קיימת סבירות שגם שם יש סדקים ולכן מבצעים איטום שלילי מהמרתף פנימה, כדי שהחומר ימלא את כל השטח ויהיה איטום
מקסימלי.
צירפנו לכם וידיאו המסביר בדיוק על איטום קיר חיצוני:
איך ניתן לטפל בנזילה בקיר פנימי?
אם הרטיבות נובעת מבעיה בצנרת, יש כמה דרכים לטפל בכך. כיוון שיודעים באופן מדויק מהו המיקום הבעייתי, שוברים את קטע הקיר הסמוך למיקום של התקלה בלבד, מגלים את הצינור ורואים מהי הבעיה בפועל. אם קיים נתק בין הצינור לאביזר האינסטלציה, מתקינים אביזר חדש ומהדקים אותו כראוי. בדרך זו גורמים לכל המים לזרום בתוואי הדרך.
אם יש חור בצינור, אפשר לחתוך את המקטע התקול ולהתקין במקומו חלק חדש של צינור בקוטר זהה. בתום ההתקנה כל המים יזרמו בתוך הצינור. מעבר לכך אפשר לבצע את הטיפול בצנרת באמצעות שיטות חדשניות שהן ללא הרס כמו החדרת צינור פנימי שבנוי מסיבי זכוכית מיוחדים אשר יוצר צינור פנימי וכך לחור שקיים בצנרת הישנה אין כל השפעה ולכן הרטיבות נעצרת.
מהם הנזקים שיכולים להיגרם מנזילה מהקיר?
נזילה בקיר פנימי גורמת להיווצרות מהירה של עובש ושל פטריות שהם רעלנים. אחת הבעיות האקוטיות של מצב זה היא שהם עלולים לגרום למחלות בדרכי הנשימה לבני הבית.
האם נזילה מהקיר מסוכנת?
אם בעיית הרטיבות נובעת מתקלת איטום בגג, במקביל לפעולות האיטום הללו, יש לטפל בנזק שנוצר בקירות הפנימיים בדירה. כך גם אם הרטיבות נובעת מבעית אינסטלציה. יש לנקות את העובש באמצעות חומרים ייעודיים לכך ולאחר מכן למרוח שכבת איטום יעילה ולצבוע את הקיר בצבע שכולל בתוכו חומר איטום. כך מעניקים מעטפת חדשה לקיר כולו וזאת כדי למנוע היווצרות מחודשת של עובש.
כמה עולה לתקן נזילה בקיר?
סוג התיקון | עלות בש"ח |
בדיקה באמצעות מכשיר תרמי | 2,100-1,500 |
תיקון פיצוץ בצינור | 2,500-1,200 בהתאם לקוטר של הצינור התקול |
תוספת עבור יצירת גישה למקום | 500 |
שבירת קיר | 300 |
תיקון בשיטת ללא הרס: | 450 – 750 ₪ |
שיטת פאץ' | 300 ₪ ל – 60 מטר |
התזה אפוקסית | 2,500 לכל מטר |
שיטת שירוול | 25,000 ל – 5 מטר |
מי מוסמך לתיקון נזילות בקיר?
אנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחומי האינסטלציה והאיטום מסוגלים לבצע את כל העבודות הללו במיומנות ותוך חשיבה קדימה, כדי לא לפגוע בתשתיות אחרות בבית.